Contact

Indien u vragen of opmerkingen hebt over mijn publicaties of mijn activiteiten kunt u deze aan mij kenbaar maken door middel van een email.

Ook als u zich aan wil melden voor de nieuwsbrief kunt u dit melden door middel van een email naar info@overspinoza.nl.

Indien u liever per post reageert, dan kunt u uw opmerkingen sturen naar:

Rikus Koops
Rielerweg 104
7416 ZJ Deventer

110813-pasfoto-org-klein

Personalia

Sinds mijn eerste kennismaking met Spinoza, toen ik 16 jaar was, ben ik zijn boeken regelmatig blijven lezen. Omdat ik merkte dat mijn kennis door lezen alleen te oppervlakkig bleef, heb ik in 2005 besloten om de Korte Verhandeling van Spinoza te hertalen naar hedendaags Nederlands. Naast deze persoonlijke drijfveer speelde ook de verwondering een rol dat een dergelijke volwaardige en leesbare uitgave van dit boek in het Nederlandse taalgebied ontbrak. In een periode van 7 jaar heb ik mij uitgebreid ingelezen in alle relevante informatie en dit verwerkt in de uitgave zoals deze in maart 2012 is uitgebracht.

Na het afronden van dit werk was mijn persoonlijke doel in ruime mate behaald, mijn kennis van het denken van Spinoza was verdiept en verbreed. Het leek mij zonde om deze kennis voor mijzelf te houden en daarom heb ik het mij tot een nieuw doel gesteld om het gedachtegoed van Spinoza onder de aandacht te brengen en daar waar nodig van verklaringen te voorzien. De eerste activiteit in dit kader was het schrijven van een laagdrempelige en toegankelijke toelichting op de Korte Verhandeling, deze heb ik in oktober 2012 afgerond.

Op dit moment richt ik mij op het geven van cursussen en lezingen en probeer ik een serie korte notities op te stellen die een specifiek onderwerp binnen de filosofie van Spinoza behandelen.